Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Mosaiikkikurssi 18. – 20.9.2015.

Lisätty 16.04.2015

Johannes Takanen Seura ry järjestää 3-päiväisen mosaiikkikurssin 18.–20.9.2015. Yhteistyökumppanina on Haminan Taideseura. Kurssi pidetään Haminan kaupungin omistamassa Haminan Taideseuran tilassa. Mosaiikkikurssi on työskentelypainotteinen.

Kurssilla työskennellään seuraavasti: perjantaina (18.9.) klo 17 – 21, lauantaina (19.9.) klo 10 – 18 ja sunnuntaina (20.9.) klo 10 – 18. Kurssi pohjautuu Barcelonalaisen Antoni Gaudin tapaan luoda uusia mosaiikkipintaisia teoksia keraamista laatta- ja muuta keraamista materiaalia paloittelemalla ja sommittelemalla uusiksi kuviollisiksi pinnoiksi. Mahdollista on valmistaa moniväristä abstraktia ja esittävää kuvapintaa. Kurssiteokset kiinnitetään pääasiassa puupohjaisille materiaaleille. Jokainen kurssilainen tuo mukanaan oman mosaiikkityöpohjan. Kurssilla käytetään kovametallisia erityistyökaluja.

Kurssiin liittyvä yleisöesitelmä. Kurssia edeltää Haminan Kulttuuritoimen rahoittama yleisöesitelmä / Raila Vainonen. Yleisölle avoin ja mosaiikkikurssin oppilaille suunnattu historiallinen ja tekninen tietopaketti on sovittu järjestettävän Haminassa yhteistyössä vt. kulttuurisihteeri Ilkka Muurmanin kanssa. Kurssilainen saa ennakkoon valmiutta kurssityönsä suunnitteluun. Koska kurssi on työpainotteinen eikä sisällä muuta teoriaopetusta, on tärkeää, että jokainen kurssilainen osallistuu tälle luennolle. Aika ilmoitetaan myöhemmin.

Kurssin hinta on 100 euroa / osallistuja. Kurssille otetaan 15 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi toteutuu, jos vähintään 10 henkilöä ilmoittautuu. Kurssin opettajana toimii keramiikkataiteilija, taiteen maisteri Raila Vainonen Haminasta. Opettaja on paikalla koko kurssin ajan.

Kurssista ilmoitetaan yhdistysten internet-sivuilla, jäsentiedotteissa ja Kymenlaaksossa ilmestyvissä sanomalehdissä.